sobota 19. července 2014

3 věci, které už v Tokiu nenajdete

Jak už jistě víte, v Tokiu je možné najít hromady úžasných atrakcí a míst. Ovšem nic netrvá věčně, takže existuje i několik takových, které tam dnes už nenajde. Abych vám ušetřila zbytečné plánování a hledání, podělím se o 3 místa, která jsme měli v plánu navštívit my, ale v roce 2014 už bylo pozdě.

Muzeum zmrzliny

Když jsme před dvěma lety v Tokiu od jiného cestovatele zaslechli, že byl před pár dny v Ikebukuru v muzeu zmrzliny, hned jsme si tohle místo psali na seznam na příště, protože už jsme bohužel neměli čas ho navštívit. Kdybychom bývali tušili, že do roka zmizí, upalovali bychom tam okamžitě.
Zmrzlinové městečko (Ice Cream City) se nacházelo v komplexu Sunshine City v rámci zábavního parku Namco Namja Town. Nabízelo k ochutnání nepřeberné množství druhů zmrzlin, včetně těch, které byste nevymysleli ani v nejdivočejších snech. Ochutnat zmrzlinu s příchutí indického kari, hovězího jazyka, hada nebo mořské vody musel být zážitek na celý život. Teď si můžete tak akorát přečíst cizí reportáž.

photo by On food and travel

Kdo by chtěl dnes ochutnat ty nejšílenější příchutě, má už smůlu. Zmrzlinové městečko a muzeum bylo prý nahrazeno částí, kde se prodávají všemožné japonské sladkosti. Nicméně jakousi náhradou by měl údajně být nový zmrzlinový salónek, kde servírují kopečky s 50 regionálními příchutěmi od česnekové a wasabové po levandulovou a tulipánovou. (Tohle jsem samozřejmě objevila až zase zpátky v Čechách, takže si opět píšu na příště >_<')  

Česká hospoda

Kamarád Prasátko nám před odjezdem doporučoval stavit se v Tokiu v české hospodě Ano, prosím. Znělo to jako super nápad, bohužel až v Japonsku nás napadlo podívat se na internet, kdy má otevřeno, a následně zjistit, že je zavřená už napořád. Evidentně šlo ale dříve o skvělé místo, kde jste si mohli dát "tlacenku" nebo "Rizek - Czech style".

Showroom záchodů (na původním místě)

Dalším výborným tipem od Prasátka byl showroom společnosti TOTO, která mimo jiné vyrábí hi-tech záchody, které mě fascinují. Výstavku mnoha tipů washletů jsem si nechtěla nechat ujít.
Vybaveni cílovým bodem, o kterém se psalo všude na internetu, mapou a GPSkou jsme v bludišti zvaném "60 výlezů ze stanice Šindžuku" úspěšně podešli devatero hor a devatero řek a vylezli přímo u budovy zvané "Shinjuku L Tower", kde se měl showroom nacházet. Budova vypadala velice administrativně a nepřístupně, proto jsme ji nejprve obešli ze všech stran, abychom našli nějaký vchod, který se nebude tvářit jako pouze pro zaměstnance. Nenašli jsme, tak jsme prostě jeden zvolili a pokusili se najít na vyvěšené ceduli, jestli tam někde firma TOTO sídlí. Na ceduli to moc nevypadalo, tak jsme to znovu zkonzultovali s internetem, kde na několika stránkách psali, že to tam prostě je a musí se jen vyjet výtahem do 26. patra. Informace o 26. a 27. patře byla na několika místech specificky zmíněná, tak když jsme nenašli nikoho, koho se šlo jednoduše zeptat, prostě jsme to prubli a vlezli do nejbližšího výtahu. Úspěšně jsme vyjeli do zmíněných pater, ovšem našli jsme tam jen svatební agenturu, která byla inzerovaná dole na těch seznamech zde sídlících firem.

Výhled z neúspěšné výpravy

Ovšem výhled tam byl pěkný, tak jsme se aspoň pokochali, vyfotili si Šindžuku shora a jeli zase dolů. Později se nám podařilo vypátrat, že showroom je přesunut jen o pár set metrů dál a při příští výpravě jsme už byli úspěšní.

Fotka z úspěšné výpravy za záchody

Pokud byste se do showroomu záchodů chtěli vypravit vy, vězte, že na adrese 1-6-1 Nishi-Shinjuku ho nenajdete. Zamiřte rovnou do JR Minami Shinjuku Building na adrese 2-1-5 Yoyogi, Shibuya.

Lusi

Žádné komentáře:

Okomentovat