pátek 30. srpna 2013

Cesta do manželství


...je vlastně, co se týče plánování předem, jednou z nejnáročnějších, co jsme kdy podnikli, takže sem o ní rozhodně patří aspoň zmínka. Odpůrci manželství a podobných výmyslů tento článek přeskočí. Ostatní se můžou pobavit nad průběžnými postřehy z našeho předsvatebního plánování.

24.03. - Poznatek z vybírání svatebních šatů: Je úplně jedno, jakou mají barvu, vzor nebo jestli v nich můžete dýchat, hlavní je, jestli v nich nemáte velkej zadek, velký břicho nebo malý prsa.

14.04. - Objevili jsme 2 univerzální odpovědi na všechno zařizování kolem svatby.
  1. Standard
  2. Meloun
Příklady použití z praxe: Jakou budete chtít výzdobu v síni? Standard. Co na auto nevěsty? Dáme tam meloun. Tvar svatebního dortu? Tak udělejte meloun.

19.05. - Co může být lepší svatební pochod než toto!? Berem všema deseti.

22.05. - Zajímalo by mě, jestli ještě někdo jinej někdy vybíral vážnou hudbu na obřad pomocí soundtracku z Nodame.

25.05. - Postupně zjišťujeme, že ten geniální metahumor ve výběru svatebního pochodu asi skoro nikdo nepochopí.

31.05. - Paní ve zlatnictví nás nabádá, ať se nezdráháme říct si na rytinu do prstenů cokoliv. Že si tam lidi nechávají vyrýt všemožné “ťutínek” a “ňunínek”. Stejně si pořád myslíme, že nejultimátnější nápis do prstenu by byl “Nečum!”

02.06. - První krize. Nejsem schopná se rozhodnout mezi dvěma svatebními šaty. Jarník to po prohlédnutí fotek svým komentářem “To nejsou ty samý?” moc neulehčuje.

05.06. - Začínáme lehce vymýšlet první tanec. Přes Jarníka evidentně neprosadím Time Warp ani Haruhi taneček. Asi se vrátíme k původnímu plánu waltz a “ptačí tanec”. I když ještě je ve hře Gangnam style... a vlastně... je Harlem Shake tanec?

26.06. - Propásli jsme vhodnou dobu výběru kapely. Začínáme být tak zoufalí, že zvažujeme pozvat snad i Marii “Pejskové se koušou” Pojkarovou. Vážně je k mání. Pod heslem, když nebudem mít to nejlepší, tak musíme vzít druhý extrém.

28.06. - Vymýšlíme citát na svatební oznámení. "Never say no to panda" je favorit. Ale žádný nakonec nepoužijeme.

30.06. - Svatební manuál (SVATBA - Průvodce pro začátečníky i pokročilé) je jedna z nejvtipnějších knížek za poslední dobu.
Jednotlivým chodům či pokrmům přidělte názvy: nevěstiny pusinky, ženichovo překvapení, potěšení panímámy atd. Především však vemte v úvahu děti, vegetariány a diabetiky.”
Že by zrovna vegetariáni byli takoví puritání, že by je urazilo “ženichovo překvapení”? :)

30.06. - Svatební manuál je studnicí inspirace. Staročeský přípitek "Nový párek ať žije!" na naší svatbě nesmí chybět. Vzývání uzenin není nikdy dost.

04.07. - "Kolik máte maminek?" Tato otázka nás při objednávání kytic docela zaskočila, i když chápeme, že je na místě. (A nejvtipnější je, že nakonec se s paní dobereme ke zcela logickému číslu 3.)

30.07. - Boty! Y U NO bílý!?

03.08. - Podpatky! Y U NO nízký!?

04.08. - Jarníkovi na celém zařizování svatby, zdá se, nejvíc vadí, že se u toho moc mluví. 

10.08. - Chtěla jsem si koupit bílé tílko, ve kterém budu vypadat jako mladá spanilá nevěsta, ale ve všech, co jsem zkoušela, vypadám jak obtloustlý vysloužilý sokol :/

10.08. - Protip: Pít víno a POTOM ručně vyrábět cedulky na stoly je špatné pořadí. Svědkyně s ň není cool.

11.08. - Vybíráme song na první tanec. Jeden tématický strip: 

16.08. - Zítra mám rozlučku se svobodou. Dostala jsem instrukce, že nemám jít otevřít jen v tričku. Tak já si teda vezmu i kalhoty, když jinak nedaj.

17.08. - Mám rozečtené Hunger Games. Je to napínavý. Co takhle si celé odpoledne místo rozlučky se svobodou číst?

20.08.Protip: Na rozlučce se svobodou nechte fotit ty, kterým to nejde, mají špatný foťák nebo jsou dostatečně opilí. Kompromitující fotografie jsou pak o dost méně kompromitující.

22.08. - Během úpravy nehtů slyším v salonu z rádia první vánoční reklamu. WTF?

22.08. - 2. díl Hunger Games je pořád ještě větší nervák než přípravy na svatbu.

23.08. - Přichází první katastrofy. Nemáme svatební dort. Vinou komunikačního šumu nebyl vůbec vyroben a marcipán by už prý nestihl ztuhnout. Projíždíme Pardubice skrz naskrz, ale kupodivu nikde nemají přebytečný hotový svatební dort. Chvíli to vypadá, že ho budeme péct se švagrovou sami přes noc. Nakonec ale ochotná cukrářka a figurka z galanterie zachrání situaci.

23.08. - Přijíždí rodiče. Dům začíná houstnout lidmi a nervozitou.


24.08. - Den D
  • Kadeřnice (během výroby účesu): "Ono je to pořád takový ošklivý."
  • Lusi: "A můžete to předělat na hezký?"
  • Kadeřnice: "Jo."
A taky to udělala :)

24.08. - Protip: Po obřadu se nabízené šampáňo nemusí vypít do dna. Pozdě.

24.08. - Protip pro nevěsty s obří sukní: Na záchod jedině opačným směrem! (Díky za tip, Ráďo, usnadnil mi svatební den o 100% :)

24.08. - Po obřadu jsem se nenechala nachytat a zvládla se představit správně celým jménem: Melounová. Paní Melounová.

24.08. - Proběhlo několik taškařic zahrnujících zvedání sukně nevěsty....
  • Tonda: "Viděli jsme všechno, i podvazek."
  • Lusi: "A už jste viděli melouny?" (Myšleno ty vyřezávané na stolech.)
24.08. - K večeru: Zaslechla jsem svou svědkyni, jak říká, že má ještě v plánu pobít se a tancovat. Ve skutečnosti říkala, že měla 3 cíle: Aby se to povedlo, opít se a tancovat. :)

25.08. - Den poté: Hromadná snídaně ze zbytků a aquapark. Žádná svatba, co nekončí v aquaparku, není pořádná svatba!

Lusi


1 komentář:

  1. Netušila jsem, že popis svatebních příprav může být tak vtipný :o) Vážně jsem se pobavila a jsem moc ráda, že vám to tak dobře dopadlo. Mimochodem, když jsem si přečetla ten bod týkající se toho, jak ses správně představila jako paní Melounová, blesklo mi hlavou "A neměla být Jarníková?" Tož tak...

    OdpovědětVymazat